Marsipangodis

Marsipanfigurer hör julen till. Här utvecklas de till trevliga små godisbitar, smaksatta med apelsin.

Du behöver

  • 200 + 100 g marsipan
  • gul karamellfärg
  • röd karamellfärg
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • ca 100 g mörk choklad

Gör så här:

Cirka 50 st.

Blanda 100 g marsipan med apelsinskalet och cirka 8-10 droppar gul karamellfärg. Knåda in ordentligt så färgen blir jämn. Blanda 200 g marsipan med cirka 12 droppar röd karamellfärg och knåda tills färgen blir jämn. Dela den gula marsipanen i 4 delar och rulla ut dem till längder, cirka 1/2 cm tjocka. Dela den röda marsipanen i 4 delar och rulla ut till längder, lika långa som de gula, som knådas tills de är breda nog att rulla in de gula längderna i. Lägg varje gul längd ovanpå en röd, nyp ihop kanterna och rulla dem jämna. Skär i 2 centimeter långa bitar. Smält chokladen i vattenbad och doppa ena änden på varje bit i choklad. De kan också doppas i till exempel kokos eller hackade mandlar efter chokladen. Förvara svalt i burk med tättslutande lock.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Smutronsylt

Smultron ger sommarsmak!

Solmogna smultron ger en fantastisk smultronsylt. Väl värt att plocka, även om det inte blir stora mängder.

Det är sällan man kan plocka riktigt stora mängder smultron om man inte odlar bären själv i stor skala. Men det gör ingenting! För smultron har så mycket smak att det räcker med en liten mängd för att sätta sommarsmak på sylten.
Smultron blir lätt hårda och lite beska om man kokar dem till en sylt på vanligt vis. Följ istället vårt recept och koka en sockerlag som bären får dra i. Du får en fantastisk smultronsylt med hela smultron, perfekt till glass eller mjuka kakor.
Har du hittat mycket smultron? Använd en del av dem till en lyxig smultronpaj. Somrigare smak på en smulpaj är svårt att få!
Vill du sedan bjuda på smultronpaj när hösten kommer går det bra att använda smultronsylten även till smulpaj. Om du kunnat hålla dej så länge från att äta upp den vill säga!

 kokasylt.se

Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

bakapizza.se

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu


Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen.
Gillar du mandel är en glutenfri smulpaj med äpple ett bra tips. Sen finns förstås chokladkaka av det riktigt maffiga slaget – med massor av mörk choklad. Eller kanske en klassisk kladdkaka? Fast glutenfri då…
 

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...