Marsipangodis - Julgodisrecept

Marsipangodis

Marsipanfigurer hör julen till. Här utvecklas de till trevliga små godisbitar, smaksatta med apelsin.

Du behöver

  • 200 + 100 g marsipan
  • gul karamellfärg
  • röd karamellfärg
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • ca 100 g mörk choklad

Gör så här:

Cirka 50 st.

Blanda 100 g marsipan med apelsinskalet och cirka 8-10 droppar gul karamellfärg. Knåda in ordentligt så färgen blir jämn. Blanda 200 g marsipan med cirka 12 droppar röd karamellfärg och knåda tills färgen blir jämn. Dela den gula marsipanen i 4 delar och rulla ut dem till längder, cirka 1/2 cm tjocka. Dela den röda marsipanen i 4 delar och rulla ut till längder, lika långa som de gula, som knådas tills de är breda nog att rulla in de gula längderna i. Lägg varje gul längd ovanpå en röd, nyp ihop kanterna och rulla dem jämna. Skär i 2 centimeter långa bitar. Smält chokladen i vattenbad och doppa ena änden på varje bit i choklad. De kan också doppas i till exempel kokos eller hackade mandlar efter chokladen. Förvara svalt i burk med tättslutande lock.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Påskmeny

Påskens alla smaker på samma buffé!

Påsken ger hopp om våren! Vi bjuder på en grön påskbuffé, med många äggrätter och med hemlagat påskgodis i påskäggen.

Vårljus och ett välfyllt påskbord ger verkligen vårkänslor. Förr var det först nu som hönsen började lägga ägg efter vintern. Även idag äter vi extra mycket just till påsk.
Vi föreslår en lite grönare påskbuffé i år! Gör en bra grund som mättar många gäster och passar till de flesta smaker. En god potatissallad, buljongkokt potatis och en varm gratäng är bra tillbehör, om du inte vill servera Janssons frestelse. Servera hembakat bröd som passar till sill och ost. Välj gärna lammstek i olivolja om du vill servera stek till varmrätt – lammrostbiff är ett gott alternativ! Hemmagravad lax är himmelsk gott men inkokt lax passar mins lika bra på buffébordet.
Håll efterrätten enkel efter all god mat! En bärpaj på bär från frysen eller en fruktmaräng passar perfekt. Eller gör glace au four: Kall glass under ett täcke av sylt eller bär och varm maräng.
Finns det någon plats för sötsaker kvar sparar vi den till påskägget: Hemgjord citronfudge , arraksägg och chokladkrisp
En riktigt skön påsk önskar redaktionen! Och glöm inte att fånga vårsolen om den skymtar fram!

 påskmat.se

Laxlasagne

Laxen gillar pasta

Lax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat!

lasagne.nu

Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

kokasylt.se


Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

Långpannan är lösningen på många kakproblem. Har du många kaksugna är det otroligt tacksamt att kunna laga mycket på en gång. Och dessutom snabbt! Har du lagat kladdkaka, brownies och mockarutor är det hög tid för omväxling. Prova morotskaka med choklad och apelsinsmak. En garanterad höjdare till fika och efterrätt!

 morotskaka.com


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...